miercuri, 11 februarie 2009

Cronica de supt Tâmpa. Jurnal de bloggangiu (12)

Până unde bate „filajul¨ lui Buruienel?

În plin scandal „doi şi-un sfert”, primarul Braşovului şi-a tras, fără să-l tragă nimeni de urechi, ditamai studioul de filaj. Pentru că, ce ar putea să însemne altceva, montarea unor camere de supraveghere în plin centrul Braşovului, direcţionate, cele mai multe dintre ele, spre Prefectură şi Consiliul Judeţean, decât video-filaj ziua în amiaza mare? Şi chiar şi noaptea când nu e ceaţă... Cum monitoarele de supraveghere se află în biroul primarului, n-am nici un motiv să cred că pe Omul de Buruieneşti îl interesează doar trecătorii şi taximetriştii staţionaţi în faţă la „Unirea”. Sau traficul infernal de pe Eroilor, îngreunat şi mai mult după introducerea „învârtitei” după movila cu buruiană de la ARO. Hai să zic, răutăcios, că e important să ştii, ca la TV, când eşti la putere şi nu de unul singur, cine mai intră pe la Căncescu şi cine pe la Emil Niţă... Şi dacă nu cumva preşedintele CJ şi prefectul judeţului vor să i-o tragă coaliţiei boace pe la spate, menţinând în vigoare vechea coaliţie tărigeoană... Dar, mult mai important pentru curiozitatea primaurului este să audă cu propriile clăpăuge ce strigă Botorog la adresa lui, în tulumba de carton. Pentru că omul cu protestul continuu ştie că Buruienel habar n-avea să ţină în mână nici o sculă de fabrică, atunci când erau colegi la Pâine... Şi se miră ce departe a ajuns, să se răsfeţe acum cu „mausul” şi butonaşele colorate. Botorogul mai ştie că Buruienel stă prost cu fierea şi ficaţii. Şi de-aia se umflă-n tulnicul improvizat, strigând măscări amestecate cu adevăruri la adresa lui Buruienel. Asta, de când jandarmii i-au luat, odată cu ciolanele, şi portavocea primită în dar de la cel care l-a încălzit la sân pe Buruienel şi s-a fript cu el.
Dacă tot se joacă de-a SRI-ul şi supraveghează platoul central şi alegătorii cu tehnică operativă, din banii contribuabililor, de ce chestia mă-sii nu i-a fătat mintea Omului de Buruieneşti să pună o cameră şi mai jos pe bulevard, spre Patria? Ca să ştie şi Poliţia şi Parchetul cum arată la faţă criminalii care se plimbă liber prin oraş şi ucid cu sânge rece oameni... În timp ce comunitarii joacă Fazan sau îl fugăresc prin singurul copac foios, sporindu-i CV-ul, pe protestarul care creşte potenţialul turistic al urbei. Şi, totodată, duce buhul primarului...

3 comentarii:

  1. Mon cher, m-ai facut sa imi dau banii pe palarie. Nu de alta, dar altfel nu aveam cum sa spun: Jos palaria, stimabile!
    Cornelius

    RăspundețiȘtergere
  2. Nea Mânzală, salve d'all un amico di tua presenzza n'ell peisaggio di BRASOV! Eu sunt...Il Padrino şi vă salut cu deferenţa de rigoare... Vă stimez ptr. "ascuţenia" limbajului şi ptr. spiritul de observaţie de adevărat "presar" ( de presă..nu gabor... of course) dar am o rugăminte....ziceţi-mi şi mie, ce vă spuse nea Paul Enache, lângă care stăturăţi la "conferenţiunea" lu' musiu' Felix the Cat, zis şi Dan Voiculescu?....V-o zâs oareşce şi de "gorbunovismul" cotidian? ...aş fi tare curios...nu-s maliţios absolut deloc....Apropos de "evenimentul" cu pricina, în care musiu' Pateu şi-a etalat oareşce pilde din puţul gândirii IMM-iste( citeşte: butic de KKO), mi-o plăcut a' dracu' faza în care neica Piuliţă trăgea vârtos cu ochiu' la decolteu' ălei mai peltice blonde din "antenele" motăneşti, madam Firea....Craiu' tomnatec nu se dezminte...ar "face" orice, de la găină în sus...
    Cu stimă şi...un affetuosa stretta di manno
    Il Padrino

    RăspundețiȘtergere
  3. Am de dat un răspuns la întrebarea „ce mi-a zis Paul Enache”. Mă grăbesc să răspund: dacă în politică ar fi ca în fotbal, golul din capul lor ar umple stadioanele... Sau ceva de genul ăsta. Ca să glumesc, am girat cu fizicul meu că Paul Enache n-are nici o legătură cu mascarada creată în jurul lui, dinadins, de către unii-alţii... Ce vroiai, să stau lângă Luana Popa? Sau, şi mai rău, lângă Doru Dima din primul rând? Mi s-ar fi luat rujul de buze pe mânecă... Ăla cu care s-a dat şi duminică pe RTT, ca să-l pupe „Avon” pe Scripcaru... în locul său preferat. Se vedea gelatina pe sticlă... Cu aceeaşi „affetuosa”!

    RăspundețiȘtergere