luni, 15 decembrie 2008

Cine l-a defectat pe ROBOCOP?

Gestul lui Stolojan este corect. Şi desemnarea lui a fost corectă din punct de vedere al preşedintelui Băsescu.Omul se bucura de încrederea populaţiei, de autoritate în rândul celor doi parteneri politici (PD-L şi PSD) şi de sprijinul preşedintelui. Ştiam de ieri că Stolo ar fi fost jenat de modul în care reprezentanţii celor două partide îşi trasau hărţile guvernamentale, aproape ignorându-l pe premierul desemnat. Aseară, un prieten comun mi-a confirmat situaţia, gata să explodeze. Azi dimineaţă, la 8.30, am aflat din surse de la Cotroceni că „Zeus” tună şi fulgeră, că-i belea mare şi „responsabilitatea” va trebui s-o preia preşedintele Partidului Democrat-Liberal. După anunţul de retragere al lui Stolojan, mai încruntat ca întotdeauna, am văzut un Boc fugărit de televiziuni, la fel de încruntat şi un Hrebenciuc speriat că se poate dărâma construcţia. Astea, azi dimineaţă. După poza de grup de aseară, la semnarea parteneriatului, în care Oprişan domina scena PSD suflând din ceafa lui Geoană şi Boc îi astupa faţa lui Stolojan, nimic nu părea să se mai întâmple. Azi am văzut un preşedinte „puţin trist” şi, din sursele mele, supărat pe toţi cei din jurul lui. Astea sunt faptele. Vom comenta în orele următoarele semnificaţia lor.

2 comentarii:

  1. Să înţeleg din asta că Stolo chiar ar avea ceva conştiinţă?... Eu cred că ceea ce se întâmpă este doar că este o bătaie de joca unor nebuni pe o tablă de şah numită România ce se scurge de pe masa politicienilor şmecheroşi asemeni unui tablou de Dali. Oricum, Băsescu a fost forţat să efectueze rapid rocada mică înregimentându-l pe Boc cu o funcţie care îl depăşeşte până şi la detentă. De văzut cât de lungă are lesa şi dacă va putea să muşte din pesedişti. Mai ales că acum îi are aproape şi trebuie să-i cordoneze. Dar, şi dacă baronii sociali-democraţi se vor lăsa intimidaţi de către chiuaua prezidenţial...

    RăspundețiȘtergere
  2. Noua unitate de măsură a politicii româneşti nu mai este HREBENCIUCUL, ci BOC-ul. Chiar miliBOC-ul, având în vedere că-l cheamă şi Emil. Multiplii şi submultiplii de BOC, ca să glumim, forţând vocabularul, ar putea fi: kilobocii, costobocii, bolobocii, limbocii... Şi mai caută şi tu, Marius, subunităţi... Te salut!

    RăspundețiȘtergere