luni, 26 ianuarie 2009

Chiorâşul şi drepturile de autor

Împuşcatul de ieri ar fi împlinit azi 91 de ani. Socialismul românesc ar fi bătut spre 60. Cam cât are Înjuratul de azi. Pentru că n-ai cum să nu înjuri, de mamă, de tată, de toţi ai lor, într-o ţară în care mediocrii continuă să conducă până la vârf, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat după 1989.

Când l-am sprijinit pe actualul preşedinte, nu era atât de idiot. Ba chiar am considerat că nu e tocmai fair-play să sară 322 de mineri politici pe bietul om, cam singur. Acum văd că m-am înşelat şi nu mai e vorba de un preşedinte încolţit, ci de un tiran frustrat. Mare trebuie să fie supărarea prezidenţială pe tot ce mişcă intelectual în ţara asta! Să pui o aşa presiune pe un omuleţ precum Boc şi pe toţi bolobocii ca să se producă aberaţie după aberaţie, doar pentru ca să i se cânte în strună chiorâşului number one, e sinucidere curată. Pentru că efectul se va întoarce împotriva urii cu care dai în popor, însutit.
Mai nou, un lătrău sindical n-are loc să-şi bage limba-n curul prezidenţial, de drepturile de autor. Alde noi ăştia cu scrisul, cu pixul, cu pensula şi cu dalta... cică trebuie să ne întoarcem la şaibă. Tare mi-e teamă că nu-i gândul preacurat al trompetistului sindical şi că telepatul „ghiceşte” gândurile cotroceneşti. Mai rezervat, de astă dată, după ce a luat-o de două ori în freză pentru Băse, Bocul studiază... Ceea ce nici Împuşcatul n-a îndrăznit – să se atingă de drepturile autorilor de cărţi şi opere de artă, de opere ştiinţifice – iată, Înjuraţii de azi vor s-o facă pe faţă.
Presa de azi scrie oripilată cum dobitocii vor să pape supravieţuirea artistică şi intelectuală a României şi aşa precară. Unii chiar titrează „Moarte intelectualilor!”. Probabil că Europa se uită la noi ca la Ţaţa Floarea. Problema e că nu reacţionăm pe măsură. Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte. Da, instig! Scuipaţi-i în ochi şi rupeţi-le dinţii de mici! Prentru că noi suntem de vină că am lăsat proştii şi chiorâşii să ne conducă în România.

2 comentarii:

  1. In sfarsit un articol care vine din suflet!Din pacate singurul contracandidat la Presedintie este criza economica

    RăspundețiȘtergere
  2. Bun articol, si da, imi pare rau ca am votat cu Basescu in 2004 de gura femeii (eu eram indecis).

    RăspundețiȘtergere