joi, 22 ianuarie 2009

Iubire de felină...

Imaginile care fac cea mai mare audienţă pe Internet la ora actuală, în care tandreţea şi dragostea dintre leu şi om ridică la rang de sublim regnul animal de pe planeta Pământ, nu sunt desene animate şi nici rodul vreunui scenariu de la Hollywood.
Graţie unui post de televiziune şi cei mai mulţi români au urmărit cu sufletul la gură ceea ce o
planetă întreagă a ridicat la rang de audienţă maximă. Pe scurt, povestea, datată istoric în anul în care primul om a păşit pe Lună, este următoarea: un cuplu de englezi a adoptat un pui de leu de la un pet shop, pe care l-au crescut în apartamentul lor, până când acesta a devenit adult şi a ajuns la dimensiuni imposibil de cazat într-un bloc. Cei doi părinţi adoptivi ai felinei au hotărât să-l ducă în Africa şi să-l elibereze în savană. Ceea ce au şi făcut. După un an, au decis să-l viziteze, în ciuda avertismentelor că posibila întâlnire s-ar putea transforma într-o tragedie. Pentru că leul este totuşi regele animalelor. Dar regele a rămas rege! Şi s-a comportat ca un rege adevărat în mărinimia sa. I-a primit pe cei doi cu îmbrăţişări aproape omeneşti. Ba, mai mult decât atât, le-a prezentat noua sa familie, mai întâi leoaica şi apoi pe cei doi pui. Ceea ce este şi mai straniu este faptul că nici leoaica nu a avut o atitudine ostilă faţă de „socrii săi”. Ba chiar scena de familie părea dintr-un film ireal.
Dacă suntem o planetă a iubirii, dacă leii şi animalele pot iubi oamenii şi dacă oamenii pot iubi animalele şi planeta, este foarte posibil ca paradisul pierdut să fie regăsit într-o zi... Oameni buni, înainte de a stabili noile proiecte pentru viitorul Pământului, întrebaţi-vă copiii,dacă vor să locuiască pe o asemenea planetă! În care, au de ales să se joace cu puii de lei. Sau pe o planetă, în care să se ucidă în permanenţă oameni cu oameni sau oameni cu lei...

Un comentariu:

  1. Maestre,sa nu te superi daca te felicit pentru acest material.Ma caznesc si eu sa le explic oamenilor,cand si cum pot,ca,de multe ori,animalele sunt mai intelepte si mai ingaduitoare decat oamenii, caci nu exista alt iad decat cel pe care l-au creat cele mai superioare lichele pe Terra.
    Pentru o colaborare intre om si natura,omul trebuie sa inteleaga ca si pietrele au suflet,insa timpul de reactie este altul.
    Blogul meu:danbota.blogspot.com
    Citeste Haihui prin viata.
    Cu respect,Dan Bota

    RăspundețiȘtergere