miercuri, 21 ianuarie 2009

Linişte! De azi, Guvernul lucrează...
Şi ni se ascultă telefoanele...


Marea împăcare s-a produs. Băsescu l-a iertat pe Dragnea, fost dezertor din PD transferat în PSD. Geoană l-a iertat pe Boc pentru boacăna cu „vulpea” introdusă în ograda internelor de Oprea, pe sub gardul PSD. Baronii locali s-au iertat între ei, indiferent de numărul de trandafiri postat pe rever, iar frăţia de cruce dintre cele două partide de roze pare sortită să funcţioneze o perioadă. Cam cât se elaborează bugetul, se repartizează pe ministere şi în teritoriu, se împarte clientelei celor două partide flămânzite de opoziţie şi, bineînţeles, se cheltuie în ajun de prezidenţiale... După aia, gata! Rupem parafele, scoatem săbiile şi dă-i pe căsăpit, aşa ca între foşti colegi de caşcaval. Aşa ar trebui să funcţioneze un scenariu coerent, cu o pace necesară revitaminizării politice, dacă nu cumva o să-şi bage dracul coada în pucioasa de la Cotroceni. Vom vedea...
Până atunci, începând de ieri, ni se ascultă oficial, tuturor românilor cu chef de tehnică, telefoanele şi ni se interceptează e-mail-urile, navigaţiile pe internet şi toate celelalte care ne fac viaţa mai rapidă. Eu, unul, nu sunt chiar atât de lezat, pentru că ascultat şi interceptat am fost dec când mă ştiu, având în vedere că fac parte dintr-un eşantion reprezentativ pentru serviciile de informaţii. Baza legală a acestei imbecilităţi se numeşte Legea 298/2008, care în haosul şi indiferenţa civică dintre alegeri şi Sărbători, a trecut nebăgată în seamă de popor pe sub preşul parlamentului. Sursa de inspiraţie legislativă: Directiva 2006/24 a Consiliului Europei.
Câteva comentarii. De când cu vânătoarea internaţională de binladeni şi teroriştii care ciopârţesc planeta, s-a dat liber la vânătoare în „satul planetar”. În lumea civilizată a Vestului, scopul este corect şi mijloacele legitime. În lumea abuzurilor din Est, se deschide o cale nebănuită de perpetuare a acestora şi de noi şi noi şantaje, poliţe, răfuieli. Nu spun că e rău ca dispariţia unei „celebrităţi” OTV ca Magda Ciumac să poată fi reparată şi „vedeta” lui DD să fie recuperată reconstituindu-se firul Ariadnei prin labirintul telefoanelor. Şi tot cu interceptorul s-ar putea descoperi şi regia cu tomberonul ca sarcofag de emisie pentru moderator şi toate posibilele aranjamente de elodiere permanentă şi televizată a tele-naţiei cu gura căscată...
Bun! Chiar şi un hoţ sau un criminal în serie poate fi prins pe această cale. Dar, de exemplu, dacă eu, împreună cu alţi asociaţi îmi fac o fermă de şoareci, pe care îi botez cu nume celebre precum Băsescu, Boc, Geoană, Lenuţa, Scripcaru etc. etc. şi port convorbiri telefonice sau corespondenţă electronică cu asociaţii despre starea de sănătate a „vedetelor” fermei, cum se poate interpreta un dialog în care zic: „Bă, a înnebunit Băsescu! Are un comportament ciudat. Priveşte drept şi se învârte în jurul şuviţei...” sau „Trebuie vaccinat Scripcaru, că are ciumă bubonică!” sau „Geoană face sex cu Boc, care e pe moarte că a luat sifilis de la Lenuţa!” şi aşa mai departe. Păi, n-o să vedeţi mascaţi şi comunitari trântindu-mă cu faţa la pământ, cu televiziuni în direct şi tot tacâmul naţional, la sediul firmei? Aşa că, băieţi fiţi atenţi la cacialmale! La noi şi gluma se pedepseşte... la şoareci, nu... Să vină pisicile!

2 comentarii:

  1. Sa fim seriosi pana acuma nu s-au ascultat telefoanele? sau acuma e in interesul lor sa aiva material de santaj?

    RăspundețiȘtergere
  2. In 48 de ore s-au strans pe o petitie online aproape 8500 de semnaturi.
    Petitia se intituleaza /Petiţie împotriva (şi pentru abolirea) legii nr. 298/2008 (privind reţinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului sau de reţele publice de comunicaţii...)"
    Se poate accesa la pagina
    http://www.petitieonline.ro/petitie-p37662052.html
    Semneaz-o,maine s-ar putea sa fie prea tarziu!

    RăspundețiȘtergere